Events + Training

Ministry of Awesome hosts countless training and networking events to support your pathway to entrepreneurial success. This is where Christchurch's entrepreneurial, startup, and innovation ecosystem gather.

Whether you're an early stage entrepreneur, a startup founder, or a veteran entrepreneur - you'll find inspiration, education, and connection.

Upcoming Events

SAM 7036

Coffee and Jam #314

When: 24 Sep 2019 12:30 PM - 1:30 PM

Where: EPIC Innovation Centre

How Long: 1 hour

Add to Calendar

2019-09-24 12:30:00 2019-09-24 13:30:00 Pacific/Auckland Coffee and Jam #314 Coffee & Jam is Christchurch's longest running weekly meet up for entrepreneurial-minded people. It’s a great place to see ordinary people doing extraordinary things, be inspired, network, and share in an innovative space. EPIC Innovation Centre Ministry of Awesome office@ministryofawesome.com

IMG 5436

Startup Breakfast Club: The Startup Journey

When: 27 Sep 2019 7:00 AM - 8:45 AM

Where: Kahukura Building (Ara)

How Long: 1 hour 45 minutes

Add to Calendar

2019-09-27 07:00:00 2019-09-27 08:45:00 Pacific/Auckland Startup Breakfast Club: The Startup Journey Ministry of Awesome’s Startup Breakfast Club – powered by MYOB and sponsored by DHL – is your monthly morning caffeine hit where you’ll find valuable social networks, gain business insight, and find the critical support you need to power your venture forward. Kahukura Building (Ara) Ministry of Awesome office@ministryofawesome.com

startupweekendlogocolor

Techstars Startup Weekend

When: 27 Sep 2019 5:30 PM - 9:30 PM

Where: Te Ōhaka - Centre for Growth & Innovation, K Block

How Long: 2 days

IMG 3211

Coffee and Jam #315

When: 1 Oct 2019 12:30 PM - 1:30 PM

Where: EPIC Innovation Centre

How Long: 1 hour

Add to Calendar

2019-10-01 12:30:00 2019-10-01 13:30:00 Pacific/Auckland Coffee and Jam #315 Coffee & Jam is Christchurch's longest running weekly meet up for entrepreneurial-minded people. It’s a great place to see ordinary people doing extraordinary things, be inspired, network, and share in an innovative space. EPIC Innovation Centre Ministry of Awesome office@ministryofawesome.com

IMG 3175 1

Coffee and Jam #316

When: 8 Oct 2019 12:30 PM - 1:30 PM

Where: EPIC Innovation Centre

How Long: 1 hour

Coffee & Jam

Coffee & Jam is Christchurch's longest running weekly lunch break for the entrepreneurial, startup, and innovation ecosystem.

It’s a great place to see ordinary people doing extraordinary things, be inspired, network, and share in an innovative space.

At Coffee & Jam, you will meet new people in the Christchurch entrepreneurial ecosystem and you’ll hear from local, national, and global speakers.

There's free coffee, bread, and jam for everyone.

Sound like your cup of tea (or coffee)? Join us every Tuesday from 12:30-1:30 in the EPIC building!

This event wouldn't happen without the help of our friends at EPIC, BNZ, Unknown Chapter, Grizzly Baked Goods, Fix and Fogg, and Christchurch City Council.

IMG 3175 1

Coffee and Jam #316

When: 8 Oct 2019 12:30 PM - 1:30 PM

Where: EPIC Innovation Centre

How Long: 1 hour

IMG 3211

Coffee and Jam #315

When: 1 Oct 2019 12:30 PM - 1:30 PM

Where: EPIC Innovation Centre

How Long: 1 hour

Add to Calendar

2019-10-01 12:30:00 2019-10-01 13:30:00 Pacific/Auckland Coffee and Jam #315 Coffee & Jam is Christchurch's longest running weekly meet up for entrepreneurial-minded people. It’s a great place to see ordinary people doing extraordinary things, be inspired, network, and share in an innovative space. EPIC Innovation Centre Ministry of Awesome office@ministryofawesome.com

SAM 7036

Coffee and Jam #314

When: 24 Sep 2019 12:30 PM - 1:30 PM

Where: EPIC Innovation Centre

How Long: 1 hour

Add to Calendar

2019-09-24 12:30:00 2019-09-24 13:30:00 Pacific/Auckland Coffee and Jam #314 Coffee & Jam is Christchurch's longest running weekly meet up for entrepreneurial-minded people. It’s a great place to see ordinary people doing extraordinary things, be inspired, network, and share in an innovative space. EPIC Innovation Centre Ministry of Awesome office@ministryofawesome.com

IMG 0795

Coffee and Jam #313

When: 17 Sep 2019 12:30 PM - 1:30 PM

Where: EPIC Innovation Centre

How Long: 1 hour

Ara Activator Sessions

The Activator Sessions are made up of 20-minute mentoring sessions where student entrepreneurs and innovators from various disciplines, sectors, sizes, and stages talk through their business ideas and get focused feedback from our Startup Activation Coordinator and veteran panel of business experts. Here’s your opportunity to use their expertise and networks to ensure your best possible chance of success.
These sessions happen monthly, spaces are limited, and the programme is almost always sold out so make sure you get in quick.

We can't wait to help you make your dream a reality or help you get on that road to successful entrepreneurship whatever that looks like for you.
All sessions take place at Te О̄haka in the Kahurkura Building at Ara Campus off Moorhouse Street.

emile perron 190221 unsplash

Tech Activator Session #42

When: 27 Jun 2019 2:00 PM - 5:00 PM

Where: Kahukura Building (Ground Floor), Corner of Moorho

How Long: 2:00pm - 5:00pm

fAu1VW4SKGKU9KHBleTNA thumb 15

Tech Activator Session #40

When: 15 Apr 2019 11:00 AM - 5:00 PM

Where: Kahukura Building, Level 1, Moorhouse Avenue, Chch

How Long: 6 hours

IMG 2481

Tech Activator Session #39

When: 20 Feb 2019 2:00 PM - 5:00 PM

Where: Kahukura Building (Ground Floor), Corner of Moorho

How Long: 3 hours

act sess

Tech Activator Sessions #37

When: 28 Nov 2018 2:00 PM - 6:00 PM

How Long: 20 minute sessions

Startup Breakfast Club

Ministry of Awesome's STARTUP BREAKFAST CLUB powered by MYOB and DHL is made for all you budding entrepreneurs and startups in Christchurch. This is your monthly morning caffeine hit where you will find valuable social networks, gain business insight, and find the critical support you need to power your business forward.
Thanks to Unknown Chapter, there will be free flowing coffee for everyone and breakfast as usual.

IMG 5436

Startup Breakfast Club: The Startup Journey

When: 27 Sep 2019 7:00 AM - 8:45 AM

Where: Kahukura Building (Ara)

How Long: 1 hour 45 minutes

Add to Calendar

2019-09-27 07:00:00 2019-09-27 08:45:00 Pacific/Auckland Startup Breakfast Club: The Startup Journey Ministry of Awesome’s Startup Breakfast Club – powered by MYOB and sponsored by DHL – is your monthly morning caffeine hit where you’ll find valuable social networks, gain business insight, and find the critical support you need to power your venture forward. Kahukura Building (Ara) Ministry of Awesome office@ministryofawesome.com

chuttersnap 9cCeS9Sg6nU unsplash

Startup Breakfast Club: Exporting

When: 29 Aug 2019 7:00 AM - 8:45 AM

Where: Kahukura Building (Ara)

How Long: 1 hour 45 minutes

rsz 1copy of img 4141

Startup Breakfast Club: Networking

When: 25 Jul 2019 7:00 AM - 8:45 AM

Where: Kahukura Building (Ara)

How Long: 1 hour 45 minutes

Digital Marketing

Startup Breakfast Club: Digital Marketing

When: 20 Jun 2019 7:00 AM - 8:45 AM

Where: Kahukura Building (Ara)

How Long: 1 hour 45 minutes

Launch Club

If you are an early stage, pre-launch entrepreneur, you’ll want to join us for our next instalment of The Launch Club.

We’ll lead you through the process of getting started, from idea development to finding partners, pitching, and taking action.

rawpixel 651326 unsplash

Success metrics, legal foundations and next steps Workshop

When: 29 Nov 2018 5:30 PM - 7:30 PM

Where: Kahukura Building, Ara Institute of Canterbury

How Long: 2 hours

rawpixel 783423 unsplash2

Sales Workshop

When: 22 Nov 2018 5:30 PM - 7:30 PM

Where: Kahukura Building, Ara Institute of Canterbury, mo

How Long: 2 hours

saketh garuda 536372 unsplash

Marketing Workshop

When: 15 Nov 2018 5:30 PM - 7:30 PM

Where: Kahukura Building, Ara Institute of Canterbury

How Long: 2 hours

rawpixel 780494 unsplash

Business Model & Pricing Workshop

When: 8 Nov 2018 5:30 PM - 7:30 PM

Where: Kahukura Building, Ara Institute of Canterbury, Mo

How Long: 2 hours

Deep Dive Workshops

Our Deep Dive workshops are designed to dive deep into a particular area of starting a business. With the help of industry experts, it's more than just learning the basics, you'll leave with practical skills that you can apply immediately to your venture or startup. These are applied learning workshops so you will need to be prepared to get serious and get stuck in.

Deep Dive Validation

Deep Dive Validation Workshop

When: 11 Sep 2018 5:30 PM - 7:30 PM

Where: Ministry of Awesome, 192 St Asaph Street

How Long: 2 X 2 hours

IMG 9475

Deep Dive Sales Workshop

When: 17 Jul 2018 6:00 PM - 8:00 PM

Where: Awesome HQ, 192 St Asaph Street, Christchurch, 801

How Long: 2 hours on the 17th & 24th July.

Screen Shot 2017 11 02 at 11.26.52 AM

Deep Dive Pitch & Presentation Workshop

When: 27 Jun 2018 6:00 PM - 8:00 PM

Where: Awesome HQ, 192 St Asaph Street

How Long: 2 hours on 27 June & 3 July

Ecosystem Events

EY

Entrepreneur Of The Year Launch

When: 4 Apr 2019 5:30 PM - 7:30 PM

Where: Kahukura Building, Ara Institute of Canterbury

How Long: 2 hours

brekky 01

Innovation Ecosystem Breakfast

When: 2 Nov 2018 7:00 AM - 9:00 AM

Where: Kahukura Building, Ara Institute of Canterbury.

How Long: 2 hours

screen shot 2018 02 28 at 9.49.29 am

Future City Activator- RECAP

When: 16 Mar 2018 5:00 PM - 8:30 PM

Where: EPIC Innovation Campus

How Long: 2 days

space challenge ideation ws

NZ Space Challenge Canterbury Ideation Workshop

When: 8 Mar 2018 5:30 PM - 8:30 PM

Where: GreenHouse, 146A Lichfield Street

How Long: 3 hours